Auroora Yhtiöt ostaa värjättyjen viilumateriaalien valmistajan CWP Coloured Wood Productsin

Auroora Yhtiöt Oyj (“Auroora”) on ostanut CWP Coloured Wood Products Oy:n (”CWP”) koko osakekannan. CWP on erikoistunut koivuviilun läpivärjäämiseen ympäristöystävällisin menetelmin. Yritysosto tukee Aurooran strategiaa ostaa laadukkaita pk-yrityksiä ja kehittää niitä pitkäjänteisen omistajuuden kautta.  

CWP perustettiin Imatralla vuonna 2004. Yhtiö valmistaa ainutlaatuisella menetelmällä CWP Laminoituja lankkuja, CWP Sisustusviiluja sekä CWP Läpivärjättyjä viiluja. Laminoituja lankkuja käytetään mm. metsästysaseiden asetukkeihin, urheiluvälineisiin ja soittimiin. Sisustusviiluja käytetään premium-autojen sisustuksissa, huonekaluissa, kalusteissa sekä sisäseinissä ja -katoissa. Läpivärjätyistä viiluista valmistetaan muun muassa laminoituja aihioita ja niitä voidaan käyttää erilaisten tuotteiden rakenneviiluina sekä tehosteväreinä.

CWP:n kehittämä värjäysteknologia mahdollistaa tuotteiden yksilöllisen räätälöinnin halutuilla väriyhdistelmillä. Värjäämisessä hyödynnetään ympäristöystävällistä teknologiaa. Yhtiön kaikki tuotteet valmistetaan sertifioidusta koivusta, jonka alkuperä on todennettu.

CWP on kasvanut viime vuosina tasaisesti ja kannattavasti. Vuonna 2023 CWP:n liikevaihto oli 4.1 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 19 henkeä.

CWP:n tuotteet myydään lähes kokonaan vientimarkkinoille ympäri maailmaa. Päämarkkinan muodostavat Yhdysvallat ja Keski-Eurooppa. Yhtiö näkee laajenemismahdollisuuksia erityisesti autojen sisustuksissa.

”Vakuutuimme siitä, että CWP on tehnyt asioita oikein, ja yhtiö on nyt erittäin mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa. Olimme hyvin vaikuttuneita CWP:n johdon ja henkilöstön osaamisesta. Yhtiön vahvuuksia ovat ainutlaatuinen, itse kehitetty värjäysteknologia, räätälöinti halutuilla väriyhdistelmillä sekä pitkälle automatisoitu tuotantoprosessi. Kun tähän lisätään lupaavat markkinanäkymät, CWP:lle avautuu hienoja mahdollisuuksia tulevaisuudessa”, toteaa Auroora Yhtiöiden liiketoimintajohtaja Jukka Marttila.

CWP:n entistä pääomistajaa edustava Timo Vartiainen toivoo yrityksen hyvälle kehitystarinalle jatkuvuutta: ”Intressimme kohtasivat hyvin Aurooran kanssa. Meille on tärkeää, että yrityksen uusi omistaja on pitkäaikainen ja vastuullinen omistaja, joka on sitoutunut jatkamaan yrityksen toimintaa Etelä-Karjalassa. Aurooran omistuksessa CWP:llä on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä.”

”CWP on omalla kapealla liiketoiminta-alueellaan johtavia yrityksiä maailmanlaajuisesti. Uskomme, että Auroora voi auttaa CWP:tä erityisesti strategia- ja kasvuosaamisellaan sekä myyntiin ja kansainvälistymiseen liittyvissä haasteissa”, Jukka Marttila sanoo.

”On hienoa päästä mukaan Auroora Yhtiöihin. Aurooran toimintamalli ja pitkäjänteinen omistajuus sopivat hienosti omiin arvoihini. Tästä on hyvä jatkaa CWP:n tarinaa”, toteaa CWP:n toimitusjohtaja Jussi Helve.

Lisätietoja

Jukka Marttila, liiketoimintajohtaja – Auroora Yhtiöt Oyj, 040 518 8623
Jussi Helve, toimitusjohtaja – CWP Coloured Wood Products Oy, 040 564 5997

Auroora Yhtiöt

Auroora Yhtiöt Oyj on suomalainen sarjayhdistelijä. Yhtiön vuoden 2023 liikevaihto oli 131 miljoonaa euroa, ja siihen kuuluu yli 20 pk-yritystä, jotka työllistävät noin 700 henkilöä. Yhtiöt toimivat sarjayhdistelijämallin mukaan itsenäisesti omalla nimellään, brändillään ja strategiallaan osana yrittäjien rakentamaa suomalaista yhteisöä. auroora.com

CWP Coloured Wood Products

CWP Coloured Wood Products Oy on erikoistunut koivuviilun värjäämiseen ympäristöystävällisin menetelmin. Yritys valmistaa ainutlaatuisella menetelmällä läpivärjättyjä viiluja, teknisiä viiluja sekä laminoituja aihioita. www.cwp.fi